Curacao - Hoe overleef ik de Midwinterdip?
Jan 27, 2019 8:00 AM
Vanaf € 475,- p.p.
Over deze cursus:

Een gezonde en mooie mond in een gezond lichaam!

Cursusdata

Get Together: zondag 27 januari 2019

Cursusdagen: Maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 januari 2019

Cursustijden van 08:00- 12:30

Sprekers

prof. Dr. Frank Abbas

prof. Dr. Frank Abbas

Frank Abbas studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen van 1973 tot 1979. Hierna volgde opleiding in de parodontologie aan de Universiteit van Amsterdam – later ACTA, leidend tot een proefschrift in 1986 over gevoeligheid voor parodontitis en in 1989 tot erkenning als parodontoloog (NVvP). Hij heeft vele bestuurlijke functies bekleed, zowel binnen ACTA (chef de Clinique, oprichter MSc-Paro opleiding) als binnen de beroepsvereniging-NVvP (bestuur en consillium parodontologicum). Hij is medeoprichter van en werkzaam in de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (parodontologie, implantologie/ functieherstel en halitose). In 2003 werd hij benoemd tot Hoogleraar Parodontologie binnen het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMCG, Universiteit van Groningen. Van 2007 – 2014 was hij daar afdelingshoofd en vanaf 2015 als hoogleraar weer actief op het gebied van onderwijs en onderzoek. Hij publiceert in de toptijdschriften in de parodontologie en spreekt op nationale en internationale podia.

Arie Jan van Winkelhoff

prof. Dr. Arie Jan van Winkelhoff

Van Winkelhoff studeerde medische biologie aan de Rijks Universiteit te Utrecht en de University of Florida, USA. Zijn promotieonderzoek (1982-1986) voerde hij uit op de Tandheelkunde Faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam en betrof onderzoek naar de rol van anaerobe bacteriën bij endodontale en parodontale infecties. Na zijn promotie kreeg hij een vaste aanstelling als universitair docent bij de Vakgroep Orale Microbiologie van de VU. In 1989 volgde een aanstelling als universitair hoofddocent. In augustus 2003 werd hij aangesteld als hoogleraar en hoofd van de sectie Orale Microbiologie bij het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam. Thans is Van Winkelhoff verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen als hoogleraar Medische en Orale Microbiologie. Zijn huidige onderzoekt richt zich op de microbiologie van parodontitis en periimplantaire infecties, antibioticum resistentie en de relatie tussen parodontitis en reumatoïde artritis.

Hij publiceerde meer dan 250 wetenschappelijke artikelen en is lid van de editorial board van diverse wetenschappelijke tandheelkundige tijdschriften op het gebied van de parodontologie, implantologie en microbiologie. Sinds 1989 is hij mede-eigenaar van Laboral Diagnostics.

Personalised Dentistry: een gezonde en mooie mond in een gezond lichaam

Cursusomschrijving:

Personalised dentistry is een tandheelkundige behandeling van de patiënt op basis van persoonlijke kenmerken. Deze benadering is relatief nieuw in de mondzorg, maar is al langer bekend in de medische wereld. Het wordt steeds duidelijker dat individuele eigenschappen invloed hebben op het ontstaan van (mond)ziekten. Deze benadering sluit aan bijde nieuwe, internationale 2018 classificatie voor parodontitis waarbij niet alleen de hoeveelheid en complexiteit van weefselschade wordt vastgesteld, maar er ook rekening wordt gehouden met medische– en lifestyle factoren. Naast de nieuwe classificatie komen ook de betekenis van de plaquesamenstelling, roken, verhoogde bloedsuikerspiegels, vitaminewaardes, ontstekingseiwitten en MMP8-activiteit aan de orde. Centraal staat de toepassing hiervan in de praktijk bij diagnostiek en persoonlijke behandeling.

In dit kader wordt er stilgestaan bij de rol van overdracht van bacteriën tussen mensen, de rol van antibiotica en desinfectantia/spoelmiddelen als aanvullende therapie en de rol van bacteriën bij peri-implantaire infecties.

Periodontal medicine houdt zich o.a. bezig met de interactie tussen parodontitis en algemene gezondheid. Hoe kunt u in uw praktijk hier rekening mee houden? Wat is de invloed van het herstellen van de mondgezondheid op de algemene gezondheid en hoe communiceert u hierover met uw patiënten?

Niet alleen gezondheid en functionaliteit zijn belangrijke factoren, ook de esthetiek van de dentitie speelt een belangrijke rol.  De esthetiek van de lach komt uitgebreid aan de orde, inclusief de periorale weefsels. In de diagnostiek en behandeling is er een rol voor orthodontie, parodontologie en restauratieve tandheelkunde, die elkaar beïnvloeden. Speciale aandacht krijgen de verstoorde muco-gingivale verhoudingen (korte klinische kronen en recessies) en hoe deze kunnen worden hersteld.

Smaakperceptie is een ingewikkeld proces en een belangrijke factor voor kwaliteit van leven. De rol parodontitis en medicijngebruik op smaak komen aan bod.

Programma onderdelen:

1)    Klinische en laboratorium diagnostiek van parodontitis en peri-implantitis (weefselschade, samenstelling pathogene micro-flora, ontstekings- en bloedsuiker- en vitamine D waarden) en de toepassing in de praktijk.

2)    Antibiotica en spoelmiddelen als aanvullende therapie.

3)    Interactie parodontitis en algemene gezondheid vertaald naar de praktijk.

4)    Esthetische analyse en behandeling

5)     Voeding, smaakperceptie en parodontitis

Leerdoelen:


1)  Update in kennis personalised dentistry, indicatie en toepassing van verschillende
                   diagnostische technieken voor parodontale en peri-implantaire aandoeningen.

2)  Kennis van indicatiegebied microbiologisch-, bloed- en speeksel onderzoek en toepassing
           van antibiotica en desinfectantia

3) Inzicht in de rol van overdracht van pathogene micro-organismen.

4)  Implementeren van kennis rond interactie parodontitis en algemene gezondheid
           in de praktijk.

5)  Analyse van de glimlach en het plannen van (multidisciplinaire) behandelingen voor een
                   verantwoorde esthetiek en mooie glimlach.

6)  Inzicht in totstandkoming van smaakperceptie en de invloed van parodontitis en
           medicatie hierop.

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie verleend door het Q-keurmerk. Ook is de cursus aangemeld bij het kwaliteitsregister tandartsen (KRT) en het kwaliteitsregister mondhygiënisten (KRM). Na ondertekening van de presentielijst die iedere dag de ronde doet ontvangt u een deelnemerscertificaat.

Deze cursus levert 11 punten op als u alle onderdelen heeft gevolgd.

Cursuskosten

Tandarts € 1.100,-

Mondhygiënist € 750,-

Tandtechnicus/tandprotheticus € 750,-

Assistent € 475,-

Student € 250,-

Inschrijven voor cursus

Voor het inschrijven voor de cursus maken wij gebruik van Aanmelder.nl Onderaan deze pagina kunt u uw inschrijving en betaling regelen. Nadat u de inschrijvingsprocedure heeft gedaan komt u terecht op de pagina betalen. Hier kunt u uw keuze maken via een beveiligde pagina van iDeal®. Voor betaling met creditcard of nota wordt naast de transactiekosten een toeslag berekend.

 Inschrijfformulier cursus

Reis

U kunt het beste zelf uw vlucht boeken bij een van de luchtvaartmaatschappijen die op Curaçao vliegen.

Het cursus hotel boekt u door op deze link te klikken. We hebben de toezegging, dat als u via deze link boekt goedkoper uit bent dan via de verschillende boekingswebsites.

Let op, bij de getoonde prijzen komt ongeveer 25% service toeslag en tax bij, maar zijn wel inclusief ontbijt en 20 procent discount on Food & Beverage in MEDI, SHORE, SPLASH (Room Service, Bella Italia, Boca 19 uitgezonderd) 

Golftoernooi

Net als in 2017 en 2018 is het de bedoeling, dat we voor de cursisten tegen een gereduceerd tarief een golftoernooi organiseren over de 3 Curaçaose golfbanen: The Old Quarry; BlueBay en Emmastad.De deelname prijs is voor cursisten (tandarts, mondhygiënist) € 150,- niet cursisten, assistenten en studenten betalen € 225,- indien gelijktijdig met cursus geboekt en betaald. Inschrijving ter plaatse € 250,-