Intercongress

Intercongress Sicilië 2024

Wetenschappelijke nascholing op een schilderachtig juweeltje van Italië

Intercongress Sicilië 2024

Intercongress organiseert van 1 t/m 4 mei 2024 Intercongress Sicilië in het prachtige Taormina, Sicilië. Deze buitengewone gelegenheid combineert boeiende professionele ontwikkeling met betoverende ontspanning in een van de meest schilderachtige juweeltjes van Italië. Een wetenschappelijk congresprogramma met fantastische sprekers: restauratief tandartsen Paul de Kok en Melissa Swart. Daarnaast is het congres inclusief een fantastisch sociaal programma met onder andere:

 • boot tour in de schitterende baai van Taormina
 • avontuurlijke jeep excursie naar de Etna vulkaan
 • Slotlunch en borrel bij een lokale wine estate

Een top ervaring, die je perfect kan combineren met een meivakantie voor het hele gezin.

Learn:

 • composiet & keramiek
 • indirecte restauraties
 • digitale beeldvorming in esthetische tandheelkunde
 • slijtage

Paul de Kok:

 

Wetenschappelijk en sociaal programma

Intercongress - Melissa Swart 2022 witte achtergrond_klein Intercongress - Paul de Kok

We zijn trots om mede te delen dat de sprekers voor deze nascholing restauratief tandarts Paul de Kok en restauratief tandarts i.o. Melissa Swart het wetenschappelijk programma voor hun rekening zullen nemen. Maarten Bekkers is als Raad van Advies lid de host voor dit congres.

 

Programma

01/05: Get Together vanaf 17:30 uur in het congreshotel Delta by Marriot (Giardini Naxos)

 • Ontvangst door de organisatie en openingsborrel inclusief canapés

02/05: Congres dag 1 van 08:00-12:30 uur door Paul en Melissa in het congres hotel

 • Social program 16:30-19:00 uur: Boot tour in de baai van Taormina richting de baai van Mazzaro, inclusief cocktail in het historische Griekse theater

03/05: Congres dag 2 van 08:00-12:30 uur door Paul en Melissa in het congres hotel

 • Social program 13:30-18:00 uur: Excursie met 4 x 4 jeeps naar de Etna vulkaan inclusief gids

04/05: Congres dag 3 van 08:00-12:30 uur op de Palmento Constanza Winery

 • Social program: slot lunch inclusief wijn proeverij en lokale delicatessen bij Palmento Constanza Winery

Lezingen Paul de Kok:

Schoonheid: de lach in kunst en wetenschap
Om de maatschappelijke ladder te beklimmen wordt niet alleen naar economisch of cultureel kapitaal gekeken, maar wordt ook esthetisch kapitaal steeds hoger aangeslagen. En binnen die esthetiek speelt de lach natuurlijk een cruciale rol. Met de opkomst van de esthetische tandheelkunde lijkt het daarom zinnig om de waarde van schoonheid weer eens vanuit historisch perspectief te evalueren. Michelangelo’s kijk op esthetiek, mondhygiëne advies van Erasmus en hedendaagse meta-analyses over schoonheid zullen een historisch perspectief schetsen over mooi zijn. Dat een mooie lach meer is een paar rechte witte parels wordt beschreven in deze lezing vol wetenschap, geschiedenis en kunst. Daarna is de keuze aan u: is een mooie lach slechts schone schijn? Of bittere noodzaak…

Duurzaam Restaureren
Restauratiekeuze bij sterk aangetaste gebitselementen vormt een dagelijks dilemma in de algemene praktijk. Want wordt het een directe of een indirecte restauratie? Een volledige, of een partiële omslijping? En van welk materiaal dan wel? Opvallend genoeg is veel van deze keuzes nooit een evidence-based richtlijn ontwikkeld en lijkt dat met name gebaseerd op een ‘in my hands it works’ principe. Paul de Kok zet zijn wetenschappelijk onderzoek en klinische ervaring uiteen om tot een beter onderbouwde afweging te komen voor het duurzaam restaureren van een gebitselement. Daarnaast zullen ook occlusie en articulatie concepten weer eens onder de loep genomen worden en in praktijk gebracht met werkelijke casuïstiek. Want een duurzame restauratie valt of staat bij een totaalplan voor de mond.

Leerdoelen

Na deze lezing kan/heb je:

 • Gedegen materiaalkennis over composiet en keramiek.
 • Inschatten onder welke omstandigheden direct of indirect de voorkeur heeft.
 • Een afweging maken tussen duurzaamheid, weefselbesparing en esthetiek.
 • De verschillende occlusie en articulatie concepten begrijpen en deze herkennen in de praktijk.

Digitale Beeldvorming in Esthetiek: voorspalbaarheid binnen handbereik
Met de grote vooruitgang in de esthetische tandheelkunde zijn niet alleen de resultaten enorm toegenomen, maar ook de verwachtingen. Mondige patiënten met hoge eisen in een toenemende claimcultuur maken van de esthetische zone een gebied met glad ijs. Daarnaast is het in de hedendaagse complexe tandheelkunde onmogelijk om alle disciplines zelf uit te voeren. Daarom is voorspelbaarheid het sleutelwoord tot een haalbaar succes. Met deze presentatie laat Paul op toepasbare wijze zien hoe digitale fotografie, video en Smile Design helpen om het esthetisch behandelplan vooraf inzichtelijker maken voor de patiënt en op eenvoudige wijze je behandelplan te delen met je collega’s. Om zo te komen tot reële verwachtingen, betere communicatie en een mooier resultaat.

Hotel

Het congreshotel is het schitterende Delta by Marriot, Giardini Naxos. Speciaal voor Intercongress cursisten bieden we de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een hotel kamer naar keuze te boeken in het cursushotel.
De hotel reservering maak je hier.

Je dient de datum, het kamertype (maximaal 2 personen) en een geldige creditcard als garantie invoeren.

Als je een driepersoonskamer nodig hebt, kun je, nadat je je reservering hebt gemaakt, schrijven naar het reserveringskantoor bookingnaxos@russottigh.com, en kun je de beschikbaarheid en voorwaarden van een driepersoonskamer aanvragen.

De toeslag voor een driepersoonskamer bedraagt €45,00 bovenop de kosten van de tweepersoonskamer.

Voor kinderen tot 12 jaar die een kamer delen met 2 volwassenen, wordt geen toeslag voor het derde bed toegepast volgens het beleid van Marriott.

Als er 2 kinderen tot 12 jaar oud in de kamer zijn met 2 volwassenen, wordt alleen een toeslag voor het derde bed toegepast.

Reis

U kunt het beste zelf uw vlucht boeken bij een van de luchtvaartmaatschappijen die op Catania, Sicilië vliegen.

Het hotel is binnen een uur gemakkelijk te bereiken vanaf de Luchthaven Catania – Fontanarossa via taxi of OV.

 

Intercongress - 7-Reasons-Why-You-Should-Visit-Sicily-This-Summer
Intercongress Sicilië 2024