Play Golf, Learn, Relax- Ierland 2020
Jun 4, 2020 8:00 AM
Cursus: €600,- Reisarrangement: €1459,-
Over deze cursus:

Locatie: Fota Island Resort  Cork

Datum: 4- 7 juni 2020

Spreker:

Dr. D.S. Barendregt MSc

Parodontoloog (NVvP)

Dick Barendregt studeerde in 1988 af als tandarts aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In 1991 startte hij met zijn Post Academische opleiding in de parodontologie aan het ACTA. Deze opleiding rondde hij in 1994 af. In 1996 werd door hem de Kliniek voor Parodontologie Rotterdam opgericht. Daar houdt hij zich naast de parodontologie bezig metde implantologie als Implantoloog (NVOI). De laatste 20 jaar is in dat kader de nadruk komen te liggen op patiënten behandeling in een interdisciplinair teamverband (Proclin Rotterdam) met collega tandartsen zoals orthodontisten, endodontologen, restauratieve tandartsen, kaakchirurgen en tandtechnici. Op 4 november 2009 promoveerde op zijn proefschrift “Probing around teeth” aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1 Juli 2019 is hij verbonden aan de afdeling parodontologie aan de Adams School of Dentistry in ChapelHill (UNC) als Adjunct Professor. Daarnaast is hij betrokken bij verschillende postacademische cursussen en doceert binnen de Post Graduate opleiding voor Parodontologie.

Inhoud wetenschappelijk programma

De basis: “Initiële fase: waar gaan we naartoe? en Herbeoordelingen en beslissingen aan de hand van casuïstiek.”

Parodontologie heeft als basis insteek het behoud van de natuurlijke elementen.Met een volledige diagnostiek en combinatie van klinische en röntgenologische bevindingen, moet er binnen haalbare doelstellingen voor de patiënt, voldoende elementen resteren voor een functioneel optimale situatie. Sonderen is daarin een essentieel onderdeel, iets wat door velen wordt onderschat. In een overzicht zal worden aangegeven wat de essentiële handvatten zijn voor de moderne parodontale zorg en hoe voorspelbaar de verschillende behandelopties op termijn zijn. Welke criteria zijn er om een goede screening van de patiënten populatie te maken en diagnostische middelen zijn er om tot de verschillende behandelopties te komen en een voor de patiënt goed behandelplan op te stellen. Ook zal er aandacht worden besteed aan individueel toegesneden nazorg zowel bij natuurlijke elementen als bij implantaten om een voorspelbare zorg te garanderen aan de patiënt. Aan de hand van een gepresenteerde casus zullen zowel de initiële fase als de beslissingen die aan de hand van de herbeoordeling gemaakt moeten worden besproken.

Implantologie tijdens de groei: chirurgisch oplosbaar?

Door het toenemen van de mogelijkheden in de tandheelkunde wordt is de keuze in mogelijke oplossingen steeds groter om het maximale resultaat te bereiken. Bij dentale trauma’s of congenitaal missende elementen, wordt dan mogelijk het maximale gevraagd van de creativiteit van de tandarts voor de keuze van de meest duurzame mogelijkheid. Gezien de veelal jonge leeftijd waarop vele dentale trauma’s voorkomen is dan implantologie niet de goede oplossing. Door het gebruik van lichaamseigen materiaal en een vitaal parodontaal ligament zijn autotransplantaten het te verkiezen middel op dit moment. Naast een succesrate die minimaal zo hoog is als bij implantologie, is de ontwikkeling van kaakbot en gingiva door autotransplantaten een unieke eigenschap. Echter, naast de noodzakelijke interdisciplinaire aanpak, is het chirurgische deel van de verplaatsing van tanden en kiezen essentieel voor het succes. Aan de hand van individuele planningen van verschillende patiënten zal de chirurgische verplaatsing, waar nodig met ondersteuning van een computerplanning, in detail worden gepresenteerd.

Leerdoelen:

1)      Kennis hebben van de mogelijkheden binnen de parodontologie voor een functioneel en zo esthetisch mogelijke oplossing voor de individuele patiënt.

2)      Kennis hebben van de chirurgische uitdagingen en benodigdheden bij een verplaatsing van tanden en kiezen.

3)      Kennis hebben van de essentiële follow-up na parodontale behandelingen en transplanteren.

Reis arrangement

Donderdag 4 juni t/m zondag 7 juni 2020

The Old Head of Kinsale Golf Links

Op veler verzoek gaan we dit jaar de fameuze Old Head of Kinsale Golf Links in het zuiden van Ierland spelen! 'A picture says more than a thousand words', maar in dit geval is het origineel nog indrukwekkender.

Fota Island Golf Resort

We verblijven in het prachtige Fota Island Golf Resort net buiten Cork. Ons hotel aan de golfbaan oogt van buiten modern,maar biedt binnen Ierse gezelligheid. Op de weelderige parkland baan van het resort vond in 2014 het Irish Open, onderdeel van The European Tour, plaats. U stapt in de voetsporen van o.a. Colin Montgomerie, Seve Ballesteros en Tiger Woods.

Meer golf

Verder spelen we op Castle martyr Golf Club.Ook hier een bijzondere ronde golf tegen de sprookjesachtige achtergrond van het gelijknamige, 17e eeuwse Manor House en 800 jaar oude kasteel ruïnes.

Uitsmijter is The Old Head of Kinsale. Een onvergetelijke ervaring op de kliffen boven de Atlantische Oceaan.

Lunch& Diner

Uiteraard zijn lunches en diners ook dit jaar weer inbegrepen. Op de eerste dag hebben we na onze ronde golf een barbecue in het sfeervolle clubhuis van Fota Island. En op de laatste dag is er een ‘prize giving dinner’ met een view:op The Old Head of Kinsale!


Schrijf u snel in, want we hebben maar 28 plaatsen beschikbaar op The Old Head.

Arrangement Intercongress The Old Head vanaf €1.459,- p.p. incl:

-3 overnachtingen in Twin / Double Room o.b.v. 2 personen incl. ontbijt

-3 maal diner & lunch of lunchpakket

-3 green fees

-alle transfers van en naar de golfbanen en luchthaven

-rechtstreeks retour vlucht Aer Lingus Amsterdam - Cork incl. ruimbagage

Optioneel

-3 overnachtingen in Single Room €240,-

-Extra green fee Fota Island GC op zondag €65,-

-Golfbagage Aer Lingus €50,- per enkele reis. Golfbagage 4 dagen ter plaatse huren v.a. 50,-

Programma

PROGRAMMA INTERCONGRESS IERLAND 2020

Donderdag 4 Juni

09.30 u. Vertrek met Aer Lingus EI841 vanaf Schiphol naar Cork

10.20 u. Aankomst Cork International Airport.

11.30 u. Aankomst Fota Island Golf Club, lunch met soup & sandwiches. 

13.00 u. Eerste starttijd Fota Island GC 

18.00 u. Barbecue in het Clubhuis 

Vrijdag 5 Juni

08.00 u. Start deel 1 wetenschappelijk programma

09.15 u. Ontbijt

09.45 u. Deel 2 wetenschappelijk programma

11.00 u. - 11.15 u. Thee & koffie break

11.15 u.   Deel 3 wetenschappelijk programma

12.30 u. Lunch 

14.30 u. Eerste starttijd Castlemartyr Golf Resort 

20.00 u. Diner in Fota Island Hotel

Zaterdag 6 Juni

08.00 u. Start deel 4 wetenschappelijk programma

09.15 u. Ontbijt

09.45 u. Deel 5 wetenschappelijk programma

11.00 u. - 11.15 u. Thee & koffie break

11.15 u.   Deel 6 wetenschappelijk programma


13.00 u. Transfer naar Old Head Golf Links 

14.15 u. Eerste starttijd Old Head Golf Links 

20.00 u. Diner op The Old Head of Kinsale

Zondag 7 Juni

09.00 u. Optioneel golf op Fota Island Golf resort 

15.00 u. Transfer naar Cork International Airport

17.20 u. Vertrek met Aer Lingus EI844 naar Amsterdam Schiphol

U kunt zich via  knop aanmelder aanmelden voor de cursus en het reisarrangement.

Zodra het cursus geld binnen is sturen we de gegevens door naar het reisbureau en zal uw reis definitief gemaakt worden . U ontvangt van het reisbureau authentic golf een rekening voor het reisarrangement.