Your Yearly Update in General Dentistry Suriname
Apr 12, 2019 8:00 AM
Vanaf €550,-
Over deze cursus:

“Your yearly update in general dentistry suriname”

Cursusdata

Get Together: vrijdag 12 april 2019

Cursusdagen: zaterdag 13 april ( hele dag ) zondag 14 april en maandag 15 april

Cursustijden 8.00 – 12.30 uur

Locatie: Torarica hotel Paramaribo

Hans van Pelt

Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen

Van 1978-1985 full-time verbonden aan de afdeling Prothetische Tandheelkunde. Daarna startte hij een algemene (groeps)praktijk in 1984 en werkte daar tot 1999.

Van 1991 - 2011 was hij verbonden aan het Martiniziekenhuis in Groningen voor prothetische en restauratieve behandelingen in samenwerking met de afdeling Mond-Kaak en Aangezichtschirurgie. In 2004 heeft hij er een Afdeling Bijzondere en Restauratieve Tandheelkunde opgezet dat in 2011 is overgegaan in een CBT.  

Sinds 2000 is hij weer verbonden aan het Centrum Tandheelkunde en Mondzorg  van het Universitair Medisch Centrum Groningen en verzorgt hij onderwijs in “Restauratieve en Reconstructieve Tandheelkunde”.

Zijn huidige werkzaamheden verdeelt hij over het  UMC Groningen en (sinds juli 2011) een verwijspraktijk voor (Proclin) in Rotterdam

In december 2010 is hij door de EPA erkend als Prosthodontics. In 2015 is hij erkend als Restauratief Tandarts NVVRT (opgericht in 1998) waarvan hij mede-oprichter en erelid is sinds 2015.

Sinds 1986 is hij actief als docent in het Post Academisch Onderwijs in Nederland en voor het NiVVT in België.

Sinds 2012 is hij hoofdredacteur van het vaktijdschrift Tandartspraktijk.

Dien Gambon

Dien Gambon behaaldehaar tandartsdiploma in 1986 en startte in de algemene praktijk en de bijzondere tandheelkunde.  Zij verkreeg haar accreditatie als tandarts -pedodontoloog  en angsttandarts (2006),  en tandarts bijzonder zorggroepen (2008). Bijna 25 jaar werkte zij als tandarts-pedodontoloog/zorgcoördinator bij haar gespecialiseerde kinderpraktijk te Rotterdam. In 2011 promoveerde zij op het onderwerp “Dental erosion in children: riskfactors in de 21th century. Per 1 januari 2019 is zij werkzaam als docent bij het UMCG CTM, afdeling kindertandheelkunde,daarnaast is zij betrokken als gastmedewerker op de afdeling Orale Biochemie bij ACTA. Als auteur bij het tijdschrift Tandartspraktijk heeft zij inmiddels  meer dan  20 artikelen gepubliceerd, en andere artikelen geredigeerd. Daarnaast verschenen resultatenvan onderzoek in (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften van haar hand. Met veel enthousiasme en bevlogenheid weet zij regelmatig haar kennis op het gebied van erosieve gebitsslijtage, kindertandheelkunde en lifestyle voor het voetlicht te brengenin zowel binnen als buitenland.

Alwin van Daelen

Alwin van Daelen studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds zijn afstuderen in 1984 werkzaam in de algemene praktijk.

Hij richtte in 1990 Tendens tandartsen op, een multidisciplinaire groepspraktijk in Amsterdam, waar hij zich vooral bezig houdt met prothetische behandelplanning en uitvoering bij patiënten met uitgebreide tandheelkundige problemen, waarbij de focus ligt op implantologie en esthetische tandheelkunde.

Is sinds 2005 als restauratief tandarts verbonden aan de afdeling Mondziekten Kaak- en Aangezichtschirurgie van het VU medisch centrum/ACTA in Amsterdam waar hij deel uitmaakt van een interdisciplinair team ten behoeve van patiënten met complexe tandheelkundige problemen.

Vanaf 2015 is hij erkend door de NVVRT als restauratief tandarts en door de European Prosthodontic Association als prosthodontist.

Hij geeft lezingen en hands-on cursussen op het gebied van prothetische en esthetische aspecten bij interdisciplinaire behandelingen en prothetiek op tandheelkundige implantaten.

Website: www.tendenstandartsen.nl

‍Inhoud wetenschappelijk programma

Hans van Pelt

“Gemutileerdedentities”

In deze cursus staat de slijtage van het gebit centraal. We streven ernaar om de dentitie van onze patiënten zo lang mogelijk in functie te houden, maar niet tegen elke prijs. Een goede kauw functie is essentieel in ons hele leven en het is ook in de tandheelkunde een uitdaging om de kosten daarvan betaalbaar te houden.

Aan de orde komen behandelconcepten, directe en indirecte technieken om de vorm te herstellen en de functie te behouden. Ook de complexe mutilatie met extreme beethoogte verlies en diastemen zal uitgebreid aan de orde komen.

Programmaonderdelen:

-      Behandel concepten voor de “worn dentition”

-       Dahlen in het kwadraat bij ernstige locale slijtage in het front en ongunstige  frontrelaties

-       Onderhoud en repareren van restauraties.

-       Endokronen

-      “Use it or loose it” (paroprothetiek - hergebruik van de hopeloze tand)

Leerdoelen:

Kennis hebben van behandelconcepten om met minimaal invasieve technieken de anatomie te herstellen

Kennis hebben van endokronen en de procedure om deze succesvol te vervaardigen

Kennis hebben reparatietechnieken om restauraties een langere levensduur te geven.

Kennis hebben van het vervaardigen van hergebruik van “hopeloze” gebitselementen

Kennis hebben van Dahlframe, de toepassing ervan met en zonder orthodontie

 

Ondersteuning

Na deze cursus bent u beter in staat om vooral uw steeds ouder wordende patiënten adequaat en volgens moderne inzichten te behandelen waarbij functioneel behoud van de eigen dentitie voorop staat.

 

Dien Gambon

Onderwerpen die aan bod komen:

Gebitsslijtage/erosie

Lifestyle en mondgezondheid

Kindertandheelkunde

Communicatietechnieken

Inzichten in het gebruik van de Hall techniek en het gebruik van zilverdiamine fluoride  

Aan de hand van theorie en tal van praktijkvoorbeelden wordt inzicht verkregen in de factoren die een rol spelen bij gebitsslijtage en mondgezondheid.

Waar in de kindertandheelkunde voorheen uitgebreide restauratieve tandheelkunde de gouden standaard was komt er steeds meer belangstelling voor niet restauratieve tandheelkundige behandeling (NRC). Behandelmogelijkheden met gebruikmaking van zilverdiamine fluoride en roestvrijstalen kroontjes(RVS) zijn veel minder belastend voor het kind en ook nog eens veel goedkoper. Met praktische trips en tricks kunt u morgen aan de slag, waarbij ook inzicht in communicatietechnieken is verkregen.

Leerdoelen:

Na het volgen van deze lezingen heeft u

-      Inzicht in de factoren die een rol spelen bij gebitsslijtage en de invloed die lifestyle heeft op de mondgezondheid.

-       Heeft u inzicht in factoren die bij de behandeling van kinderen een rol spelen.

-       Heeft u inzicht welke aspecten bij de communicatie met de patiënt belangrijk zijn.

-       Heeft u kennis hoe roestvrijstalen kronen kunnen worden toegepast

-      Weet u zilverdiamine fluoride in het kindergebit te gebruiken.

 

Alwin van Daelen

“You’re gonna need a bigger boat…”  

Restauratieve tandheelkunde breed belicht.

In een aantal op elkaar aansluitende voordrachten wordt de restauratieve tandheelkunde uitvergroot en ontrafeld.

We gaan met elkaar de indicaties en behandelplannen bespreken van schijnbaar eenvoudige enkeltand behandelingen tot complexe interdisciplinaire behandelingen.

Wat kunnen we tegenwoordig allemaal met composiet en waar zullen we zwaarder, indirect geschut moeten inzetten.

Zin er voorbereidende behandelingen nodig: paro-, ortho-, endo- of zijn er implantaten geïndiceerd en wat heeft dat voor kansen of gevolgen voor ons plan?

Wat kunnen we zelf en wanneer roepen we de hulp in van specialisten?

Het wordt hopelijk interactief, uitwisselen van gezamenlijke inzichten, tips en aanbevelingen.

Een ”grotere boot” die we allemaal nodig hebben en gelijk kunnen gebruiken in de praktijk…

 Leerdoelen:

-      Inzichtenvergroten in de mogelijkheden van de restauratieve tandheelkunde, van ‘simpel’tot ‘gecompliceerd’.

-      Voor(te beginnen aan) elke casus een afweging kunnen maken welke voorbereidendestappen gezet en keuzes gemaakt moeten worden, om een zo optimaal mogelijkresultaat voor de patiënt te bereiken.

 

Erik Jan Reijnen

Hoe digitaal kun je zijn in de algemene praktijk?

Maak eenvoudig  een prothese, pp of frame met een scanner in de praktijk.

Tijdens de cursus zal hij u vertellen over het gemak waarmee je kroon en brugwerk kunt scannen. Cursisten krijgen een praktische uitleg over het gebruik van de intra-orale scanner. Naast kroon en brugwerk is de scanner te gebruiken voor het maken van volle en partiële protheses, en frames. Welke technologie zit erachter de digitale prothese? En welke behandelmethoden zijn  er in combinatie met de digitale prothese. Het is eenvoudig om een prothese te maken op een steg. Ook komt aan bod het vervaardigen van een nieuwe prothese op een bestaande steg.

1 de scanner voor kroon en brugwerk

2 de scanner voor de uitneembare voorzieningen

3 De technologie achter de digitale prothese

4 Hoe maak je eenvoudig een digitale prothese

5 Wat kunnen we nog verwachten rondom de digitale prothese

 

Leerdoelen:

- Inzicht in de mogelijkheden van de intra orale scanner m.b.t. het vervaardigen van een digitaal gefreesde volledige prothese.

- Inzicht in de voordelen van de digitaal vervaardigde prothese.

- Zelf een digitaal vervaardigde prothese aanmeten bij een patiënt.

Na de cursus bent u in staat een digitaal vervaardigde prothese of kopie prothese bij uw patiënt aan te meten.

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie verleend door het Q-keurmerk. Ook is de cursus aangemeld bij het kwaliteitsregister tandartsen (KRT) en het kwaliteitsregister mondhygiënisten (KRM). Na ondertekening van de presentielijst die iedere dag de ronde doet ontvangt u een deelnemers certificaat.

Deze cursus levert 16 punten op als u alle onderdelen heeft gevolgd.

Cursuskosten

Tandarts €1350

Mondhygiënist €750,00

Tandtechnicus/Tandprotheticus €750,00

Assistent €550,00

Studenten €150,00 (geen vroegboekkorting)

Inschrijven voor cursus

Voor het inschrijven voor de cursus maken wij gebruik van Aanmelder.nl

Bovenaan deze pagina kunt u uw inschrijving en betaling regelen. Nadat u de inschrijvingsprocedure heeft gedaan komt u terecht op de pagina betalen. Hier kunt u uw keuze maken via een beveiligde pagina van iDeal®. Voor betaling met creditcard of nota wordt naast de transactiekosten een toeslag berekend.

Reis

U kunt het beste zelf uw vlucht boeken bij een van de luchtvaartmaatschappijen die op Suriname vliegen.

Het cursus hotel boekt u door op https://www.torarica.com/en/intercongress/ te klikken.