Your Yearly Update in General Dentistry Suriname 2020
Apr 3, 2020 8:00 AM
Vanaf €550,-
Over deze cursus:

“Your yearly update in general dentistry suriname”

Cursusdata

Get Together: vrijdag 3 april 2020

Cursusdagen: zaterdag 4 april ( hele dag ) zondag 5 april en maandag 6 april

Cursustijden 8.00 – 12.30 uur

Locatie: Torarica hotel Paramaribo

Sprekers

Prof dr Frank Abbas over algemene gezondheid en mondgezondheid, Wiebe Derksen over prothetiek, implantologie en "scannen".  Daarnaast spreekt ook prof. dr. Fridus van der Weijden over de ontwikkelingen op het gebied van de parodontologie.

Pieter Schram

Olaf Westening

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie verleend door het Q-keurmerk. Ook is de cursus aangemeld bij het kwaliteitsregister tandartsen (KRT) en het kwaliteitsregister mondhygiënisten (KRM). Na ondertekening van de presentielijst die iedere dag de ronde doet ontvangt u een deelnemers certificaat.

Cursuskosten

Tandarts €1350

Mondhygiënist €750,00

Tandtechnicus/Tandprotheticus €750,00

Assistent €550,00

Studenten €150,00 (geen vroegboekkorting)

Inschrijven voor cursus

Voor het inschrijven voor de cursus maken wij gebruik van Aanmelder.nl zodra het aanmeld formulier

Bovenaan deze pagina kunt u uw inschrijving en betaling regelen. Nadat u de inschrijvingsprocedure heeft gedaan komt u terecht op de pagina betalen. Hier kunt u uw keuze maken via een beveiligde pagina van iDeal®. Voor betaling met creditcard of nota wordt naast de transactiekosten een toeslag berekend.

Reis

U kunt het beste zelf uw vlucht boeken bij een van de luchtvaartmaatschappijen die op Suriname vliegen.

Kamer reserveringen kunnen rechtstreeks gemaild worden naar corporate@torarica.com met vermelding deelname tandartsen congres.

Informatie die gewenst is;

  • Familie & voornaam
  • Aankomst & Vertrek datum
  • Het aantal personen dat verblijven op de kamer
  • Keuze hotel & kamer type ( zie website royal torarica, torarica of eco resort)
  • Indien transport gewenst vlucht nummer bij aankomst en vertrek.
Uitgebreide cursus inhoud

Wiebe Derksen, MSc

Tandartspraktijk Rijnzigt, Arnhem

ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam 

Wiebe Derksen is in 2010 (Cum Laude) afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2012 startte hij een promotietraject op het ACTA naar digitalisering in de implantologie. In dezelfde periode ronde hij de 3-jarige postgraduate opleiding Orale-Implantologie en Prothetische Tandheelkunde af. In 2013 ontving hij de ITI-Clinical Research Grant voor zijn promotie onderzoek en won in 2015 de eerste prijs bij de “3M European Talent Award”. Daarnaast is hij is co-auteur van de huidige ITI-consensus review over Computer Guided Surgery. Zijn huidige expertise en onderzoek richt zich op Guided Surgery, intraoraal scannen, abutmentkeuzes en CAD/CAM restauraties. Samen met zijn vader Ben Derksen voert hij een algemene- en verwijspraktijk voor restauratieve tandheelkunde en implantologie in Arnhem.

Lezing 1 (tandartsen) – Indirect restaureren: Direct de juiste keuzes maken.

Bij zwaar gerestaureerde elementen in het posterior gebied wordt al snel aan een kroon gedacht. Maar wanneer is het moment die keuze te maken? En als je dan kiest voor indirect, welke materialen gebruik je dan, welke preparatie vormen zijn er mogelijk en vooral hoe cementeer je op de juiste manier? Er zijn legio mogelijkheden. Wat kun je de patiënt vertellen, voorspellen of beloven? In de lezing wordt de afweging tussen de volledige- en de partiële omslijping besproken en de daarbij behorende materialen preparatie- en cementatietechnieken belicht. 

Lezing 2 (tandartsen) – Restaureren op implantaten: zorgen dat je niet ‘op losse schroeven’ komt te staan.

Implantologie is misschien wel het vakgebied in de tandheelkunde waar de ontwikkelingen elkaar het snelst opvolgen. Welke keuzes kun je maken om op een voorspelbare en steeds voordeligere manier te restaureren. Wat kunnen nieuwe digitale technologieën en materialen voor ons betekenen? En, waar draait het eigenlijk om bij en goede implantaatkroon? De juiste schroef, de juiste connectie, de juiste vorm of het juiste materiaal? Afwegingen tussen bone- en tissuelevel implantaten worden belicht en verschillende implantaat-abutment connecties worden vergeleken zodat de ‘juiste schroef’ bij de juiste indicatie kan worden gekozen. Want: ‘als je alleen een hamer hebt lijkt alles op een spijker’.

Lezing 3 – Multipele ontbrekende elementen: a bridge too far?

Wanneer meerdere elementen ontbreken en een patiënt wil gaan voor een vaste voorziening lijkt implantogie vaak de meest logische keuze. 1,2,3 of 16 ontbrekende elementen alles lijkt te kunnen met implantologie. Maar is het altijd even voorspelbaar? In de indirecte tandheelkunde op natuurlijke elementen zien we meer complicaties bij grotere constructies.. Blijft de implantologie hiervan verstoken of zien we vergelijkbare problemen wanneer er meerde implantaten met elkaar verbonden worden of de overspanning te groot worden? In de lezing wordt stil gestaan bij passiviteit van multipele implantaatconstructies en worden enkele handvatten geboden deze uitdagingen het hoofd te bieden. 

Lezing 4 – Digital Dentistry: Now or never?!

Digitalisatie lijkt niet meer weg te denken uit de tandheelkunde. Tenminste, dat is hoe het lijkt wanneer je naar reclames en exposities kijkt. De mate waarin digitalisatie in de breedte ingezet wordt de algemene praktijk is echter zeer wisselend 

De toepassingen in de tandtechniek zijn misschien geaccepteerd. Maar hoe zit het in de dagelijkse praktijk, bij implantologie, bij orthodontie of zelfs in de diagnostiek?!  De laatste stand van de digitale ontwikkelingen en mondscanners wordt belicht en er wordt getoond wat de valkuilen zijn bij het toepassen van deze digitale technieken. 

Lezing Mondhygiënisten – De vormgeving van implantaatrestauraties.  

En schroef is een schroef, toch!? Het lijkt zo simpel. Maar de wirwar aan verschillende implantaatmerken en implantaatconnecties maakt het soms behoorlijk uitdagend om ‘door de bomen het bos’ te kunnen blijven zien. Om bijvoorbeeld vast te stellen of er botverlies is bij een implantaat moeten we eerst weten waar het botniveau eigenlijk hoort te liggen. Verschillen tussen bone- en tissuelevel implantaten worden belicht en verschillende implantaat-abutment connecties worden vergeleken. Daarnaast wordt getoond waarom sonderen bij een implantaat nog niet zo eenvoudig is als soms wordt gesteld.

Lezing Assistentes – Implantologie: Vast en zeker! Toch?

Een implantaat lijkt dé oplossing als al het andere niet heeft gewerkt. Toch blijkt er behoorlijk wat keus te zijn in welke soort constructie je kan maken. Verschillende implantaatrestauratie soorten worden getoond en de hiermee samenhangende workflows en tijdsplanningen worden uiteengezet zodat de patiënt beter kan worden geïnformeerd. Want uiteindelijk wil iedereen graag weten: “Wanneer kan ik weer kauwen?”

Prof. Dr. G.A. ( Fridus ) van der Weijden

CV:

Fridus van der Weijden studeerde in 1984 als tandarts af. Zijn opleiding tandheelkunde en zijn opleiding in de parodontologie volgde hij aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. In 1993 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn erkenning voor tandarts-parodontoloog door de Nederlandse Vereniging van Parodontologie (NVvP) ontving hij in 1990. In 2006 ontving hij zijn erkenning als tandarts-implantoloog door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Hij is oprichter van de Paro Praktijk Utrecht en van Implantologie Utrecht alwaar hij nog steeds part-time klinisch actief is.

Hij heeft veel onderzoek verricht op het gebied van mondverzorging en parodontale therapie. Hij leidt de industriegroep op het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Deze industriegroep houdt zich onder ander bezig met contract-onderzoek op het gebied van de klinische parodontologie en richt zich met name op de domeinen preventie en therapie. Hij is regelmatig docent bij postacademische cursussen en auteur van het boek 'De Stille Kracht van Ultrasoon' en co-redacteur van het boek 'preventieve tandheelkunde'. Ook is hij auteur en co-auteur van meer dan 100 Nederlandstalige en 250 Internationale publicaties. In 2009 werd hij voor zijn werkzaamheden in het advies college, door het bestuur van het Ivoren Kruis onderscheiden met de Carl Witthausmedaille. Van 2010-2017 was hij lid van het bestuur van de NVvP in welke rol hij onder meer het folder materiaal van de NVvP heeft herzien en gemoderniseerd. Begin 2010 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar "Preventie en Therapie van Parodontale Infecties" aan de Universiteit van Amsterdam. Deze leerstoel werd ingesteld op instigatie van de stichting NVvP en in 2017 door ACTA omgezet in een reguliere hoogleraar positie. Eind 2018 werd hij onderscheiden met het ere-lidmaatschap van de NVvP. In 2019 werd aan hem de Yngve Ericsson prijs uitgereikt door de Europese organisatie voor cariës onderzoek (ORCA) in verband met zijn buitengewone bijdrage in de preventie van orale aandoeningen.

Korte samenvatting cursusinhoud:

De nieuwe richtlijn parodontologie in de algemene praktijk is met een voorbereidingstijd van 4 jaar in het najaar van 2019 door het bestuur van de NVvP geaccepteerd. In de commissie die de richtlijn heeft ontwikkeld waren de belangrijkste stakeholders betrokken waardoor de richtlijn breed gedragen wordt. Met de nieuwe richtlijn is er ook een andere manier van screenen voorgesteld met als doel was om een eenvoudig handvat te creëren om in de algemene praktijk in een vroegtijdig stadium patiënten met parodontale problemen te onderkennen. In 2019 is in het onderwijs op de universiteiten ook de nieuwe wereldwijde manier van het classificeren van parodontale aandoeningen geïntroduceerd. Doel van de nieuwe classificatie is wij in de wereld op dezelfde wijze de parodontale problemen van een patiënt benoemen.  Omdat het en redelijk complex schema is wordt er in deze cursus een benadering voorgesteld om dit op eenvoudige wijze toe te kunnen passen in de algemene praktijk.

De implantologie heeft inmiddels in de tandheelkunde vaste grond onder de voeten. Met het veelvuldig voorkomen van implantaatgedragen superstructuren komen ook de problemen naar voor die daarmee geassocieerd kunnen zijn waarbij peri-implantitis zelf kan leiden tot het verlies van implantaten. In de lezing zal aandacht worden besteed aan restauratieve aspecten om problemen zijn te voorkomen.

Leerdoelen:

-De cursist weet hoe de nieuwe manier van het screenen naar parodontale problemen in elkaar zit

-De cursist weet hoe de nieuwe manier van het classificeren van parodontale problemen in elkaar zit

-De cursist begrijpt hoe de nieuwe richtlijn van de behandeling van  parodontale problemen er uit ziet

-De cursist begrijpt het verschil tussen behandelplan, zorgplan en zorgdoel

-De cursist begrijpt de restauratieve randvoorwaarden van een parodontaal vriendelijke suprastructuur.