Your Yearly Update in General Dentistry Curaçao Kingsday@Curaçao
Apr 28, 2021 8:00 PM
€1050,-
Over deze cursus:

Curacao 2021

We willen allemaal weer ontzettend graag wetenschappelijke kennis delen op het gebied van de restauratieve tandheelkunde.

Helaas kunnen we niet niet met de volle 100% zekerheid zeggen dat deze nascholingstrip doorgang kan vinden, maar mocht het toch geen doorgang kunnen vinden vanwege COVID-19, wordt er vanuit Intercongress een Nederlands alternatief geboden.

Aanmelden voor de cursus kan alvast via info@intercongress.nl, zodra er met zekerheid gezegd kan worden dat de trip doorgaat zullen wij pas het cursusgeld factureren.

Wetenschappelijk programma

28 april 2021: Get Together

29 april t/m 1 mei 2021: Wetenschappelijk Programma

Sprekers

Ronald Muts

Onderwerpen:

White Implants HOT or NOT 1 en 2.

Transparante orthodontie?

Bot hebben of bot vangen? Botmetabolisme nader belicht.

De actieve zuurstof behandeling in de mond.

Witte keramische implantaten maken nu nog ongeveer 3% van het marktaandeel uit. De verwachting is dat dit aandeel in 2022 is gestegen naar 32 %. Wat zijn de voor- en nadelen van Zirkonium-oxide implantaten en wat is er op dit moment allemaal mogelijk? In deel 2 wordt een aantal praktijkcasussen met witte implantaten gepresenteerd.

Transparante orthodontie. Hoe kan dat een integraal onderdeel van een behandelplan worden. Een Invisalign behandeling lijkt een hype te zijn. Wat heb je ervoor nodig, hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden zowel op functioneel als op esthetisch niveau.

Tandartsen en mondzorgkundigen zijn dagelijks met tanden en bot in de weer en enige up to date kennis over de fysiologie van het bot is geen overbodige luxe. Wanneer is er sprake van gezond bot, welke factoren zijn van belang en hoe zijn die te beïnvloeden? Hoe werkt de fysiologie van de tanden en kiezen en wat speelt er precies als lifestyle omstandigheden veranderen? Welke micronutriënten zijn van belang voor een goede botgezondheid? Enkele bijzondere inzichten worden in deze lezing gedeeld en wordt het vitamine D gehalte van alle deelnemers bepaald.

Actieve zuurstof en mondgezondheid. Wat is de werking, waarom zou je actieve zuurstof gebruiken in de mond en hoe kun je dat het beste praktisch toepassen.

Eric Jan Muts

Failing to Plan is Planning to Fail

Inspiration for Isolation & Heavy Metal

Annemargriet Popma

1.Witte keramische implantaten maken nu nog ongeveer 3% van het marktaandeel uit. De verwachting is dat dit aandeel in 2022 is gestegen naar 32 %. Wat zijn de voor- en nadelen van Zirkonium-oxide implantaten en wat is er op dit moment allemaal mogelijk? In deel 2 wordt een aantal praktijkcasussen met witte implantaten gepresenteerd.

2.In de afgelopen jaren is er in de tandheelkunde veel gebruik gemaakt van metalen. Vanuit de patiënten wordt de vraag naar metaalvrij steeds groter. Zijn metaallegeringen eigenlijk  nog wel van deze tijd en wat zijn de alternatieven? Hoe kun je eventueel het best de aanwezige metalen verwijderen.

Voor aanmelden van de cursus:

info@intercongress.nl